ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – 210 28 50 015

Από τη δεκαετία του 1970 στην ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ παρέχουμε υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία σε όλες τις υπηρεσίες υπηρεσίες που αφορούν την αποχέτευση σας. Με αρωγό την έντονη αίσθηση ευθύνης προς τον πελάτη, την εμπειρία μας αλλά και την τεχνολογία αιχμής που διαθέτουμε σας δίνουμε την λύση.. Καλέστε μας εύκολα για κάθε πιθανό πρόβλημα της αποχέτευσης θα είμαστε στον χώρο σας άμεσα.

Η εταιρεία ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ είναι η λύση στις αποχετεύσεις

Έχοντας ως βάση την Αττική, η ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποχέτευσης σε όλους τους πελάτες της για πάνω από 40 χρόνια. Με την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τα εργαλεία μας, η ομάδα μας εξασφαλίζει την πλήρη λειτουργία του αποχετευτικού σας συστήματος. Η Αποφράξεις Νέο Ηράκλειο είναι μια επιχείρηση αποφράξεων που προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών αποχέτευσης με τρομερή εμπειρία και γνώσεις. Από τότε που ιδρύθηκε έχουμε δημιουργήσει μια εξαιρετική φήμη με την παροχή αξιόπιστων, αποτελεσματικών και οικονομικά αποδοτικών υπηρεσιών στους πελάτες μας. Επισκεφθείτε τη σελίδα των κριτικών μας για να δείτε τι έχουν πει οι πελάτες μας σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών καθαρισμού αποχέτευσης και την ποιότητα των τεχνικών μας.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που διαθέτουμε μας επιτρέπει να σας  παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τις αποχετεύσεις του σπιτιού ή της επαγγελματικής σας στέγης, προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Στόχος μας είναι πάντα το μόνιμο αποτέλεσμα σε θέματα βουλωμένης αποχέτευσης. Εκτός από τις γενικές εργασίες αποχέτευσης, μπορούμε επίσης να παρέχουμε ολοκληρωμένες έρευνες με κάμερα χωρίς να χρειαστεί να σκάψετε. Η Αποφράξεις Νέο Ηράκλειο έχουν δεσμευτεί προς τους πελάτες της, με την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, τις ανταγωνιστικές τιμές και με μια φιλική και έμπειρη ομάδα.

Τεχνικος της ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τεχνικος της ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ σας καλύπτει 24 ώρες τη μέρα

Με μια μεγάλη φήμη για την αξιοπιστία μας, η ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, προσφέρει προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες εργασίες. Για αυτό και είναι στην διάθεσή σας όλο το 24ωρο, κάθε ημέρα της εβδομάδας, 365 ημέρες τον χρόνο, Κυριακές και αργίες. Τα ειδικά εξοπλισμένα τεχνικά συνεργεία μας είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή και απαρτίζονται από έμπειρους και εξειδικευμένους τεχνικούς, με άριστο εξοπλισμό και είναι ικανοί να αναλάβουν τα πάντα στο αποχετευτικό σας δίκτυο, για να μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι. Επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό μας κέντρο όποτε υπάρξει πρόβλημα, θα επιχειρήσουμε αυτόματα όποτε μας ζητηθεί.

24ωρη εξυπηρέτηση
24ωρη εξυπηρέτηση

Επιλέξτε την ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ για να επωφεληθείτε από τις πιο ανταγωνιστικές τιμές

Εκτός από την γνώση που έχουμε στο αντικείμενο αλλά και την αποτελεσματικότητα, φροντίζουμε οι τιμές μας να είναι προσιτές για τον πελάτη. Χωρίς κρυφές χρεώσεις στοχεύουμε πάντα στην καλύτερη δυνατή τιμή για το ανώτερο επίπεδο υπηρεσιών. Η Αποφράξεις Νέο Ηράκλειο είναι πάντα μια σταθερή λύση για όλα τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις. Σας παρέχουμε και συμβουλευτική υποστήριξη όποτε αυτό χρειαστεί. Ο συνδυασμός αμεσότητας απόκρισης στην κλήση σας, εγγυημένου αποτελέσματος και προσιτών τιμών είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε.

Είτε αν γνωρίζετε για το φράξιμο της αποχέτευσης ή υποψιάζεστε ότι μπορεί κάτι να έχει συμβεί, το εξειδικευμένο και έμπειρο τεχνικό προσωπικό μας εξασφαλίζει οι αποχετεύσεις σας να είναι καθαρές και λειτουργικές. Με ανταγωνιστικές τιμές, ειδικές προσφορές και πακέτα, οι υπηρεσίες μας στοχεύουν μόνο στην δική σας ικανοποίηση.

Οικονομικές υπηρεσίες
Οικονομικές υπηρεσίες

Αποφράξεις τουαλετών στο Νέο Ηράκλειο

Βούλωσε η τουαλέτα σας ή βουλώνει συνεχώς; Μην βασίζεστε στις εύκολες λύσεις που μπορεί να καταλήξουν να βλάψουν το σύστημά σας. Μην προσπαθήσετε να κάνετε κάτι μόνοι σας και μην ρίξετε χημικά σκευάσματα. Όλα θα γίνουν πολύ χειρότερα και θα καταστραφούν οι σωληνώσεις σας.
Αν λοιπόν η τουαλέτα σας έχει φράξει, μάλλον ήρθε η στιγμή να καλέσετε μια επαγγελματική εταιρεία και δεν είναι άλλη από την Αποφράξεις Νέο Ηράκλειο. Έχουμε όλα τα εργαλεία για να εντοπίσουμε ότι εμποδίζει τους σωλήνες σας να λειτουργήσουν σωστά και να το αφαιρέσουν. Η ολοκληρωτική αφαίρεση των μπλοκαρισμάτων είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποτραπούν τα περαιτέρω προβλήματα.

Αποφράξεις και λοιπές υπηρεσίες στο Νέο Ηράκλειο

Η Αποφράξεις Νέο Ηράκλειο είναι μια εταιρεία αποφράξεων που προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών αποχέτευσης με τρομερή εμπειρία και γνώσεις. Από τότε που ιδρύθηκε έχουμε δημιουργήσει μια εξαιρετική φήμη με την παροχή αξιόπιστων, αποτελεσματικών και οικονομικά αποδοτικών υπηρεσιών στους πελάτες μας.ηση για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα για να να σας προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας για αποφράξεις, αντλήσεις υδάτων, καθαρισμούς και συντηρήσεις σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους στα δίκτυα των αποχετευτικών σας συστημάτων με τον πιο φιλικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Με την επένδυση στις τελευταίες τεχνολογίες και την εκπαίδευση του προσωπικού μας με τα υψηλότερα πρότυπα, μπορούμε να παραδώσουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας. Κάθε συνεργείο μας είναι εφοδιασμένο με εξοπλισμό ασύγκριτης τεχνολογίας. Είμαστε ειδικοί και γνωρίζουμε τα πάντα που έχουν σχέση με την αποχέτευσή σας. Αυτό φαίνεται από τους ευχαριστημένους πελάτες μας, που μας συστήνουν στους φίλους τους, στην οικογένειά τους και σε γείτονες. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία, διασφαλίσουμε ότι οι λόγοι που έχουν φράξει τις αποχετεύσεις σας θα εξαφανιστούν το συντομότερο δυνατόν σε όλη το Νέο Ηράκλειο.

Βουλωμένο φρεάτιο - ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Βουλωμένο φρεάτιο

Οι βασικές υπηρεσίες αποχετεύσεων που παρέχουμε είναι οι εξής:

 • Αποφράξεις Φρεατίων Νέο Ηράκλειο
 • Απόφραξη Νεροχύτη Νέο Ηράκλειο
 • Απόφραξη Υδροροής Νέο Ηράκλειο
 • Απόφραξη Κάθετης Τουαλετών Νέο Ηράκλειο
 • Απόφραξη Σιφωνιού Μπάνιου Νέο Ηράκλειο
 • Καθαρισμός Φρεατίων Νέο Ηράκλειο
 • Διάγνωση αποχετεύσεων με Κάμερα – Νέο Ηράκλειο
 • Μηνιαίες Συντηρήσεις Νέο Ηράκλειο
 • Απολύμανση – Απεντόμωση – Μυοκτονία Νέο Ηράκλειο

Η ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου , σας εξυπηρετεί άμεσα  με υπηρεσίες αποχετευτικών δικτύων που είναι πραγματικά ασύγκριτες.

Για απόφραξη φρεατίου, απόφραξη λεκάνης, απόφραξη νιπτήρα και νεροχύτη, απόφραξη υδρορροής, αφαίρεση ριζών, άντληση υδάτων, διαγνώσεις με κάμερα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μην αφήνετε μια βουλωμένη αποχέτευση να δυσκολεύει τη ζωή σας Καλέστε την Αποφράξεις Νέο Ηράκλειο για τις υπηρεσίες καθαρισμού αποχέτευσης και κάντε τους σωλήνες σας να ρέουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έχουμε τεχνικούς έτοιμους να έρθουν και να σας βοηθήσουν με τους φραγμένους αποχετευτικούς αγωγούς και τους σωλήνες σας. Τα φορτηγά μας είναι σταθμευμένα σε κομβικά σημεία για να έρθουμε πολύ γρήγορα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για αποφράξεις στο Νέο Ηράκλειο

Σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές και φροντίζουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστείτε για να λυθεί το πρόβλημά σας στα συστήματα των αποχετεύσεων όσο πιο έγκαιρα γίνεται και σας εγγυόμαστε ότι κάθε εργασία μας θα εκτελεστεί οριστικά, αποτελεσματικά και σίγουρα. Η Αποφράξεις Νέο Ηράκλειο αντιμετωπίζει το πρόβλημά στο αποχετευτικό σας δίκτυο, κάνοντάς το δικό της, αποτελεσματικά και με τον καταλληλότερο τρόπο, με ιδιαίτερη προσοχή, δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια, ώστε να έχουμε τη σίγουρη λύση του προβλήματος.

Πρώτος στόχος μας είναι η ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας και να διασφαλίσουμε την αντιμετώπιση των προβλημάτων σας για οτιδήποτε έχει σχέση με την αποχέτευσή σας, με τον ασφαλέστερο τρόπο. Η επαγγελματική εμπειρία μας σε συνάρτηση με την άριστη τεχνογνωσία, μας επιτρέπουν να παρέχουμε εγγυηθούμε την αποτελεσματικότητα των εφαρμογών μας. Η επιχείρηση μας παρέχει τη σωστή και ακριβή διάγνωση των προβλημάτων στα δίκτυα της αποχέτευσης στα σπίτια, όσο και στις επιχειρήσεις στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου και των γύρω περιοχών. Ο σεβασμός και η εκτίμηση που τρέφουμε για τους πελάτες μας, μας έχει κάνει την νούμερο ένα επιλογή σας

Εξυπηρέτηση πελατών από την ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Άμεση εξυπηρέτηση πελατών

Αποφράξεις και προληπτικός καθαρισμός αποχέτευσης στο Νέο Ηράκλειο

Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας ενός προγράμματος συντήρησης και καθαρισμού της αποχέτευσης. Με τον τακτικό καθαρισμό αποχέτευσης, οι κίνδυνοι της επείγουσας επιδιόρθωσης μειώνεται σημαντικά, καθώς τα προβλήματα ανιχνεύονται προτού να υπάρξει έστω και μια πιθανότητα να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Αυτό το οικονομικά αποδοτικό πρόγραμμα συντήρησης μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει με το πρόγραμμά σας και να είστε ήρεμοι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να καθαριστεί η αποχέτευσή σας θα εξαρτηθεί από την θέση των φρεατίων και τα σημεία πρόσβασης που έχουμε. Αυτό βέβαια θα αξιολογηθεί κατά την άφιξή του συνεργείου στο ακίνητό σας. Συνήθως, όσα περισσότερα σημεία πρόσβασης έχουμε, τόσο πιο γρήγορα οι αποχετεύσεις σας καθαρίζονται.

Η Αποφράξεις Νέο Ηράκλειο έχει ως στόχο να βεβαιωθείτε ότι όλες οι αποχετεύσεις και σωλήνες σας είναι εντελώς καθαρές και λειτουργεί σωστά με την ολοκληρωμένη υπηρεσία καθαρισμού αποστράγγισης. Διαθέσιμες οι υπηρεσίες μας στα Πατήσια και τις γύρω περιοχές για επείγουσες και μη καταστάσεις.

Ο καθαρισμός αποχέτευσης έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Προληπτική τακτική συντήρηση
 • Προγραμματίζεται για να βολεύει το δικό σας πρόγραμμα
 • Για να μην έχετε πρόβλημα
 • Για να διασφαλιστεί ότι οι αποχετεύσεις και οι αγωγοί σας που λειτουργούν σωστά και αποτελεσματικά
 • Αποφεύγετε δαπάνες έκτακτης ανάγκης και ζημιές

Έλεγχος αποχέτευσης με κάμερα διάγνωσης

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η ειδική ομάδα της Αποφράξεις Νέο Ηράκλειο πραγματικά αποτελεί τον γιατρό των αποχετεύσεων σας. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην αποχέτευση που να μην μπορέσουμε να το λύσουμε. Ο έλεγχος αποχέτευσης με κάμερα διάγνωσης περιλαμβάνει την εισχώρηση μιας κάμερας μέσα στους σωλήνες σας, επιτρέποντας στους καλά εκπαιδευμένους τεχνικούς μας να έχουν μια σαφή άποψη του εσωτερικού της αποχέτευσης σας. Η εγγραφή μπορεί στη συνέχεια να σας δοθεί σε εξωτερική μνήμη και θα ξέρετε την θέση και το είδος των ζητημάτων.

Οφέλη της διάγνωσης με κάμερα:

 • Γρήγορη και ακριβής εργασία
 • Κατάλληλη και για αγοραστές που θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι και θέλουν να ελέγξουν το σύστημα αποχέτευσης
 • Βοηθά στη διάγνωση και τη διόρθωση τυχόν επαναλαμβανόμενων προβλημάτων
 • Μπορεί να βοηθήσει να προσδιοριστούν οι αιτίες που ευθύνονται για τα προβλήματα
 • Δεν υπάρχει ανάγκη για οποιοδήποτε σκάψιμο
 • Αναλυτικές εκθέσεις έρευνας

Στην εταιρεία Αποφράξεις Γαλάτσι είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, αργίες και Κυριακές σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια έκτακτη κατάσταση.

Έλεγχος αποχέτευσης με κάμερα
Έλεγχος αποχέτευσης με κάμερα

Μηνιαίες συντηρήσεις αποχέτευσης

Υπάρχει μια ποικιλία από οφέλη όταν οι αποχετεύσεις σας καθαρίζονται τακτικά. Ξεκινώντας μια τακτική προληπτική συντήρηση της αποχέτευσης θα διασφαλιστεί ότι οι σωλήνες σας λειτουργούν αποτελεσματικά και γρήγορα. Έχοντας τις αποχετεύσεις σας να καθαρίζονται τακτικά από μια εταιρεία παροχής αποφρακτικών υπηρεσιών όπως η δική μας, θα εξασφαλιστεί ότι οι σωλήνες σας δεν θα φράξουν και δεν θα προκαλέσουν εκτεταμένες και δαπανηρές βλάβες. Με τον προληπτικό καθαρισμό θα δείτε επίσης να βελτιώνεται η διάρκεια ζωής των σωληνώσεών σας. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα μπορέσετε να ζήσετε και να λειτουργήσετε μέσα στο χώρο σας αν οποιοδήποτε κομμάτι της αποχέτευσης σας δεν λειτουργεί. Αφήστε σε εμάς την απρόσκοπτη λειτουργία της αποχέτευσης σας.

Αντλήσεις υδάτων

Αν και η χώρα στην οποία ζούμε τους περισσότερους μήνες καλύπτεται από ηλιοφάνεια, κάποιες φορές ο καιρός αλλάζει και μια ξαφνική νεροποντή κάνει την εμφάνισή της. Σε μια τέτοια περίπτωση η Άντληση Υδάτων είναι το πρώτο που θα χρειαστούν τα περισσότερα οικήματα. Βέβαια η άντληση Υδάτων χρειάζεται και όταν σπάνε σωλήνες. Είμαστε πάντα κοντά σας για να δώσουμε λύσεις και να εξαφανίσουμε καθαρά και ακάθαρτα ύδατα. Διενεργούμε Άντληση υδάτων από φρεάτια ασανσέρ, υπόγειους χώρους, πάρκινγκ και κατοικίες.

Διαθέτουμε τελευταίας τεχνολογίας βυτιοφόρα φορτηγά και υπερσύγχρονες αντλίες. Οποιαδήποτε ώρα μας χρειαστείτε για την Άντληση Υδάτων και όχι μόνο, σας εξυπηρετούμε και σας φροντίζουμε 24 ώρες το 24ωρο. Σε όλη την Αττική, εδώ και πολλές δεκαετίες, πραγματοποιούμε άντληση υδάτων σε υπόγεια, καταστήματα, οικίες, δημόσιες υπηρεσίες. Συνεχής εξυπηρέτηση και επαγγελματισμός!

Άντληση υδάτων 
Άντληση υδάτων

Ποια σημάδια της αποχέτευσης μας δείχνουν ότι χρειάζεστε την βοήθεια των ειδικών

Όταν διάφορα πράγματα αρχίζουν και εμποδίζουν την ομαλή ροή του νερού. Παρακάτω υπάρχουν κάποιες ενδείξεις προβλημάτων στην αποχέτευση:

 • Το νερό δεν φεύγει από το σιφωνάκι του νεροχύτη όταν η βρύση είναι ανοιχτή.
 • Τα νερά μένουν στάσιμα
 • Η λεκάνη της τουαλέτα σας ξεχειλίζει
 • Υπάρχει έντονη άσχημη μυρωδιά

Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, επικοινωνήστε μαζί μας για άμεση εξυπηρέτηση. Εμείς θα πραγματοποιήσουμε την καλύτερη λύση για το πρόβλημα σας.

Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις Νέο Ηράκλειο

Για επαγγελματικές Απολυμάνσεις στο Νέο Ηράκλειο, Μυοκτονίες και Απεντομώσεις σε όλη την Αττική και έχοντας στη διάθεσή μας, επαγγελματικά μόνο σκευάσματα και σύγχρονες τεχνικές μεθόδους απολύμανσης, μυοκτονίας και απεντόμωσης, απευθυνθείτε μόνο στην εταιρεία μας.

Μπήκαν ποντίκια μέσα στο σπίτι ή την επιχείρησή σας; Η εταιρεία μας με μεγάλη εμπειρία και αποτελεσματικότητα αναλαμβάνει την Μυοκτονία άμεσα. Με τα δολώματα προηγμένης γενιάς και τους πλαστικούς και μεταλλικούς σταθμούς, θα εξολοθρεύσουμε κάθε ποντίκι που έχει εισβάλλει στον προσωπικό σας χώρο.

Οι απεντομώσεις για εμάς είναι η καθημερινότητά μας! Τα έντομα εισέρχονται στο σπίτι σας και δημιουργούν πολλά προβλήματα. Η εξολόθρευση των κοριών, η αντιμετώπιση των κατσαρίδων και η καταπολέμηση των ψύλλων είναι πλέον παιχνιδάκι για την εταιρεία μας. Ειδικευόμαστε επίσης στις Απεντομώσεις για ψαράκια, μύγες, μυρμήγκια, σκώρους, κουνούπια, σφήγκες, σκορπιούς και οποιοδήποτε άλλο είδος παρασίτου.

Αναλαμβάνουμε επίσης και Απολυμάνσεις – Μικροβιοκτονίες, για να επιτύχουμε την μείωση παθογόνων μικροοργανισμών σε διαμερίσματα, σχολεία και γενικότερα χώρους που υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται σε όλες τις Απολυμάνσεις, Απεντομώσεις και Μυοκτονίες, έχουν άδεια και είναι εγκεκριμμένα απότο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δεν έπηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό, τα κατοκίδια και το περιβάλλον. Το πεπειραμένο προσωπικό μας σέβεται εσάς και τον χώρο σας και στο τέλος σας δίνεται και το πιστοποιητικό απεντόμωσης – μυοκτονίας. Καλέστε μας για κάθε Απεντόμωση, Μυοκτονία και Απολύμανση.

Λίγες πληροφορίες για τον δήμο Νέου Ηρακλείου

Στην αρχαία Ελλάδα, το Ηράκλειο (Νέο Ηράκλειο) αποτελούσε έναν από τους δήμους του Κλεισθένη με το όνομα Ιφιστιάδαι ή Ηφαιστιάδαι. Στα βόρεια του προαστίου υπήρχε το ιερό του Ηρακλή, από όπου πήρε και το νεότερο όνομά του. Την εποχή του Βυζαντίου ονομαζόταν Αράκλι ή Χαλκωματάδες. Στα νεώτερα χρόνια, την εποχή του Όθωνα χτίστηκε στο Παλαιό Ηράκλειο η Στρατιωτική αποικία των Βαυαρών (1837), που ήταν οι μισθοφόροι που είχε φέρει μαζί του ο Όθωνας όταν ήρθε ως βασιλιάς της Ελλάδας. Πρώτος μάλιστα διοικητής είχε οριστεί ο Χριστόφορος Νέζερ, παππούς του μεγάλου ηθοποιού.

Η περιοχή δεν επιλέχτηκε τυχαία. Λέγεται ότι οι αυλικοί του Όθωνα μετά από διαταγή του έσφαξαν αρνιά και τα άφησαν σε διάφορα σημεία της Αττικής. Εκεί που τα αρνιά θα σάπιζαν αργότερα θεωρούσαν ότι είχε λιγότερη υγρασία και καλύτερο κλίμα. Πράγματι τα αρνιά σάπισαν αργότερα στο Ηράκλειο και έτσι επέλεξαν την περιοχή.

Με το πέρασμα των χρόνων οι Βαυαροί κάτοικοι αφομοιώθηκαν από τους ντόπιους και εξελληνίστηκαν διατηρώντας μόνο το Καθολικό δόγμα και το όνομα. Συχνά είναι τα Βαυαρικά επώνυμα ακόμα και στις μέρες μας (Βάγγερ, Πίτλιγγερ, Κελμάγερ, Φιξ και άλλα). Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 1922, εγκαθίστανται στην περιοχή Έλληνες Μικρασιάτες πρόσφυγες, αυξάνοντας ραγδαία τον πληθυσμό του Ηρακλείου. Από τη δεκαετία του 1960 παρατηρείται εισροή και εγκατάσταση νέων κατοίκων λόγω της αστυφιλίας, από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Τη δεκαετία του 2000 λειτούργησε η Αττική οδός και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος με σταθμό στο Ηράκλειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *